Почињу “Дани лудаје” у Кикинди: Дођите сви који волите лудаје, бундеве, тикваре

0
203

Овогодишња манифестација „36. Дани лудаје” одржаће се од 9. до 12. септембра 2021. године. Остало је још само мало времена до почетка. Поносни смо што смо остали доследни истрајавајући да „Дани лудаје“ остану верни свом називу, односно – лудаји, у чију част је и осмишљена.

Манифестација је нераскидиви део традиције и препознатљив симбол града. Већ одавно је препознатљиви бренд Кикинде.

Својим развијањем, од скромне градске приредбе, створена је манифестација која промовише све туристичке, али и привредне и културне потенцијале Града Кикинде, као и вредности ове севернобанатске средине не само у нашој земљи, него и у иностранству.

Данас је посети више десетина хиљада гостију из земље и иностранства – Румуније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Словачке и Бугарске, Републике Српске, који су не само посетиоци, него и учесници различитих  програма.

Манифестација током 4 дана нуди мноштво догађаја. Тако се у највећој Гостинској соби у овом делу Европе нађе Банатски фруштук где могу да се пробају специјалитети нашег краја, културно уметничка друштва приказују своје способности а маскирани предшколци направе праву атракцију када њих више од 500 продефилује градом обучени у плодове јесени: ту су изложбе, дечије игре са лудајом, спортски сусрети, наравно неизоставни су и вечерњи концерти који употпуњују програм манифестације.

Оно што чини срж манифестације јесте мерење најтеже и најдуже лудаје. Најтежа измерена лепотица има тежину од 639,5 килограма – произвео је Душан Јанков из Новог Сада, а најдужу 366 центиметара дугачку, произвео је Горан Лазић из Кикинде. Горан Лазић је носилац и Гинисовог рекорда у дужини лудаје: на такмичењу у Мозирју у Словенији оборио је Гинисов рекорд са лудајом дугачком 394,5 центиметара. Сви рекорди остварени су у 2019. години.

Позивамо и Вас да дођете на „36. Дане лудаје” и заједно са нама будете део велике светске породице заљубљеника у лудаје, бундеве,тикваре, или како год је Ви зовете у Вашем крају.

Туристичка организација града Кикинда

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име