Мионичанима уручене пензионерске картице: Са њима лакше до попуста и многих других погодности

0
941
Пензионерска картица

Најстаријим становницима Мионице уручене су бесплатне пензионерске картице, које ће пензионери убудуће моћи да користе уместо пензионих чекова, како би остварили одређене попусте у различитим установама и институцијама у граду. Захваљујући овој картици, пензионери више неће морати приликом куповине и остваривања попуста у радњама да показују пензиони чек. Довољно ће бити да дају на увид пензионерску картицу и оствариће све погодности као до скоро са пензионим чековима. У просторијама Услужног центра општине Мионица почела je расподела пензионерских картица свим пензионерима на територији општине Мионица.

Мионичким пензионерима прве картице је уручио председник општине Бобан Јанковић у присуству директора Фонда ПИО – филијала Ваљево Љубише Дамњановића.

– Ми смо одговорна општина која своје пензионере гледа са великом пажњом. Помоћу ове картице пензионери ће остваривати бројне бенефите, као што су попусти у свим установама које је основала општина Мионица, то су Културни центар, Установа за физичку културу и Туристичка организација Мионица која је већ организовала бесплатне излете за наше пензионере. То је свакако само почетак, ми ћемо покренути иницијативу да све компаније које послују на територији наше општине дају одређене попусте за наше  пензионере. – истакао је Јанковић.

Директора Фонда ПИО – филијала Ваљево Љубиша Дамњановић појаснио је пензионерима какве бенефите ће имати употребом ове картице.

– Ово што данас радимо је симболичан почетак поделе пензионерских картица иза које стоје Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, а у тренду је са европским кретањима и Европском унијом. Ова картица важи уз личну карту и служи као потврда статус пензионера, а уз то пружа могућност остваривања одређених погодности и попуста. – рекао је Дамњановић и захвалио се руководству општине Мионица које је уступило шалтер у просторијама Услужног центра општине Мионица, где ће пензионери своје картиће моћи да преузму средом од 8:00 до 15:00 часова.

Пензионерске картице су израђене за све мионичке пензионере који су право на пензију остварили у Републици Србији у складу са Правилником о пензијској картици. Пензионери ће убудуће моћи да докажу свој статус користећи управо ове картице као званичан документ Фонда ПИО, а уз то и да остваре одређених бенефите и попусте.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име