Подеране гаће: Одушевиће вас овај слаткиш шашавог назива ког су наше баке радо месиле

Стари заборављени рецепт наших бака за посластицу коју обожавају све генерације…

Потребно вам је:

подеране гаће

500 g брашна
1 квасац
1 јаје
2 кашике шећера
300 ml топлог млека
100 ml уља
1 прстохват соли

У већу чинију просејте брашно па додајте квасац, шећер и со. Додајте размућено јаје и млеко, па жицом умесите глатко тесто. Тесто покријте кухињском крпом и оставите сат времена на топлом месту да се диже.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Када се волумен теста удвостручи уваљајте га на лагано побрашњеној површини 0,5 cm дебело.

Тесто режите на квадрат и средину па их на више места мало зарежите ножем. Припремљене лепињице прекријте кухињском крпом и оставите их још 15-20 минута да се дижу.

Лепиње пеците у врелом уљу док не порумене с обе стране. Одложите их на убрус да се оцеди вишак масноће.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Подеране гаће посипајте шећером у праху и послужите топле уз омиљени пекмез.

подеране гаће

Пријатно!

Stil

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...