PODMALĐUJE SE OPŠTINA TRGOVIŠTE: Prvi put u istoriji te opštine rodile se trojke

0
710

Trgovište je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji sa malim prosekom plata. Mali je i natalitet, ali se ta slika poslednjih godina poboljšava, jer se rađa više dece.

 

trgovište

Ove godine, prvi put u istoriji ove opštine rođene su i trojke.

Čekali su ih deceniju i dočekali nakon dve vantelesne oplodnje. Magdalena, Melanija i Mihajlo rođeni su pre vremena, u 33. nedelji trudnoće, ali dobro napreduju.

Pročitajte i  Видовдански атентат у Сарајеву: Дан када је Гаврило Принцип ушао у историју

Roditelji Nela i Darko Spasić o njima brinu uglavnom sami. Nisu toliko zahtevne, plaču samo kad su gladne, mokre, a svakako su dobro”, kaže majka Nela Spasić. Otac Darko Spasić kaže da je presvlačenje prepustio supruzi, a oko spremanja hrane pomaže koliko može.

Podmlađuje se opština Trgovište. Prošle godine rođeno je 40 beba. To je 70 odsto više od prethodnih godina.
Od početka godine sklopljeno je deset brakova i rođeno isto toliko beba.

Pročitajte i  Тужна судбина "краљице над краљицама" ромске музике: Људи су радили морбидне ствари док би она певала

“Zadržavaju se mladi, ranije su odlazili u Beograd da rade i tamo osnuju porodicu, sada se nađe neko radno mesto i ostanu”, kaže Jovica Trajković.

Opština pomaže. Nezaposlenim majkama po rođenju deteta do godinu dana daje po 10.000 dinara, a Spasićima je dva puta finansirala vantelesnu oplodnju.

“Po bračnom paru 350.000 dinara za jedan pokušaj, dajemo svima po jednu šansu, ali i druga je dozvoljena, sve u cilju podizanja nataliteta”, kaže predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić.

Pročitajte i  Њихови, а наши: Срби које друге земље сматрају својим великанима

Magdalena, Melanija i Mihajlo uneli su radost u kuću Spasića. U Opštinu su doneli nadu u radosniju budućnost. Ovo su prve trojke u opštini otkako Trgovište postoji.

trojke bebe

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име