Podvarak na starinski način: Idealno jelo za hladne dane

0
7683

Za podvarak od kiselog kupusa potrebno vam je:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg),
1 glavica crnog luka,
150 ml masti
slanina, suvo meso, ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)
lorber
mleveni biber

Priprema:

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Pročitajte i  Hleb bez kvasca koji mogu jesti i oni na dijeti: Savršeno hrskav i zdrav, ide uz svaki obrok

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h).

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime