Подварак на старински начин: Идеално јело за хладне дане

0
6218

За подварак од киселог купуса потребно вам је:

главица киселог купуса (до 2 кг),
1 главица црног лука,
150 мл масти
сланина, суво месо, ћуретина (могу и кременадле, пилетина)
лорбер
млевени бибер

Припрема:

Исеците купус на ситне комаде (мало крупније него за салату), мало га проперите и оцедите.

Загрејте маст, па на њему издинстајте ситно сецкане лук и сланину. Овоме додајте и добро опрано сирово месо и све заједно крчкајте 10 минута. Затим додајте и кисели купус и све заједно пржите још 15 минута.

Pročitajte i  Једина српска прашума: Место где стабла умиру природном смрћу, а сваком човеку потребна је дозвола како би крочио на њено тло!

Издинстану смесу зачините бибером по укусу и ловоровим листом, а затим је ставите у глинену посуду (или ватросталну ако немате глинену). Комаде сланине позабадајте у купус, налијте мало воде и запеците у рерни на 200 степени. Пеците га док купус не омекша (око 1 и по сат или 2х).

Најбоље је да подварак сервирате са пројом или кромпиром (печеним или куваним).

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име