Friday, February 7, 2025
NaslovnaNaslovnaPodvarak na starinski način: Idealno jelo za hladne dane

Podvarak na starinski način: Idealno jelo za hladne dane

Za podvarak od kiselog kupusa potrebno vam je:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg),
1 glavica crnog luka,
150 ml masti
slanina, suvo meso, ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)
lorber
mleveni biber

Priprema:

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h).

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments