Подвиг године и прича за дивљење: Спасао младића, који је рано остао без родитеља, из вира Западне Мораве и постао му старији брат

0
592
Фото: РТС видео скриншот

Маријан Арсић из Вучака код Крушевца је, ризикујући свој живот, прошлог лета из набујале Западне Мораве спасао двадесетогодишњег Драгана Трипковића. Ово није први пут да је Маријан спасао људски живот, што је разлог више да освоји титулу за најплеменитији подвиг 2017. године.

Фото: РТС видео скриншот

Двадесетогодишњи Драган Трипковић из Кукљина, који је рано остао без родитеља, био је прлошлог лета на Морави са својим друговима, не слутећи да ће се наћи заробљен у виру дубине осам метара, уз саму обалу.

Pročitajte i  Play Pasta од сада на Mister D

“Одједном сам пропао доле, повукла ме вода, камен, било је клизаво”, описује тај догађај Драган Трипковић. “И после пет минута, не знам колико тачно, покушавао сам да изађем и нисам успео.”

Нашавши се у води, само са друге стране реке, Маријан Арсић је чуо младиће како вичу да се неко дави:

Фото: РТС видео скриншот

“Ја сам био са сином у води са друге стране. Оставио сам га код супруге и препливао воду која ме је избацила десетак метара ниже. Онда сам изашао на обалу, попео се горе, поново скочио и извукао Драгана на обалу.”

Pročitajte i  Свратите у БУЛЕВАР ВИНА: Највећи избор за све љубитеље "пића богова"! Могућност доставе на кућну адресу!

Двадесетогодишњи Драган Трипковић, који је рано остао без родитеља, сматра да су му Арсићи фамилија а Маријан старији брат. Драганова бака Верица често изнова, неизмерно и са сузама, захваљује Маријану што јој је спасао јединог унука.

Фото: РТС видео скриншот

“Маријан ми је други син”, каже Верица Трипковић из Кукљина. “Не раздвајам га од мог сина. Спасао ми је унуче, то једно унуче имам. Спасао ми живот.”

Човеку у невољи – одмах помози, основно је правило понашања и васпитања породице Арсић у Вучаку.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

“Маријан је од малена помагао људима, најрадије деци а касније и одраслима”, каже његов отац Славољуб. “Рано је научио да плива.”

О хуманости Маријановој зна се већ од раније. Са осам година избавио је са дна Западне Мораве брата од тетке, а као шеснаестогодишњак спасао је, из морских таласа, човекa у Сутомору.

Фото: РТС видео скриншот


РТС

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име