Sprečite da se bolest razvije: Pogledajte svoje dlanove i saznajte koje zdravstvene probleme imate

0
828

Samo jedan pogled na naše ruke može nam reči mnogo o stanju u kome nam se nalazi telo.
Pogledajte dobro svoje dlanove, jer tako na vreme možete sprečiti da se bolest razvije i uzme maha.1. Nedostatak vitamina-Ako osetite peckanje ili štipanje u rukama, to može da ukazuje da ne unosite dovoljno vitamina B1, B6, B12 i E. Jedini način da sa sigurnošću utvrditi da li patite od nedostatka vitamina jeste test krvi. Ako je test pozitivan, doktor će vam prepisati odgovarajuće suplemente vitamina.

2. Problemi sa cirkulacijom-Utrnulost prstiju na desnoj ruci može biti simptom uklještenog nerva, ali i znak kardiovaskularne bolesti.

Pročitajte i  Nikad ga više nećete kupovati u pekari! Recept za domaći burek sa mesom koji ćete obožavati

3. Dijabetes-Peckanje koje počinje u stopalima i širi se ka rukama može biti znak dijabetesa. Razlog je loša cirkulacija koja dovodi do oštećenja nervnih završetaka.

4. Iscrpljenost-Ako konstantno dižete teške predmete ili držite zglob u neudobnom položaju, vršite ogroman pritisak na osetljive nerve blizu površine kože. Ovo može da dovede do osećaja peckanja ili štipanja u prstima. Važno je da odmarate ruke, kao i da dovoljno spavate i smanjite nivo stresa.

Pročitajte i  Dušu joj je prihvatio sam anđeo: Ko je bila prva srpska kraljica zbog koje nas je POŠTOVAO CEO SVET

5. Problem sa kičmom-Oštećenja kičme dovode do problema sa nervnim putevima, što rezultira simptomima koji se javljaju na rukama. Ovaj problem možete rešiti jačanjem mišića leđa jogom ili plivanjem. Pokušavajte da ne ostajete previše u sedećem položaju.6. Sindrom karpalnog tunela-Mnogi ljudi imaju osećaj treperenja il peckanja u rukama kada legnu i odmaraju zglobove. Ovo dovodi do utrnulosti i bola i ukazuje da su određeni nervi u ruci oštećeni i da im je potreban odgovarajući medicinski tretman. Ako imate ove simptome, posetite lekara što pre kako biste izbegli trajno oštećenje.

Pročitajte i  Priručnik za džentlmene: Momo Kapor objasnio kako razlikovati kavaljera i gospodina od prostaka i dripca

7. Birgerova bolest-Ako su vam prsti ukočeni i bele ili čak plave boje, možda patite od Birgerove bolesti. Ovo stanje dovodi do upale malih i srednjih krvnih sudova. Najčešće je rezultat prekomernog pušenja, a u ekstremnim slučajevima zahteva amputaciju ekstremiteta ako bolesnik ne prestane da puši.

(Stil)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime