Спречите да се болест развије: Погледајте своје дланове и сазнајте које здравствене проблеме имате

0
1175

Само један поглед на наше руке може нам речи много о стању у коме нам се налази тело.
Погледајте добро своје дланове, јер тако на време можете спречити да се болест развије и узме маха.1. Недостатак витамина-Ако осетите пецкање или штипање у рукама, то може да указује да не уносите довољно витамина Б1, Б6, Б12 и Е. Једини начин да са сигурношћу утврдити да ли патите од недостатка витамина јесте тест крви. Ако је тест позитиван, доктор ће вам преписати одговарајуће суплементе витамина.

2. Проблеми са циркулацијом-Утрнулост прстију на десној руци може бити симптом укљештеног нерва, али и знак кардиоваскуларне болести.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

3. Дијабетес-Пецкање које почиње у стопалима и шири се ка рукама може бити знак дијабетеса. Разлог је лоша циркулација која доводи до оштећења нервних завршетака.

4. Исцрпљеност-Ако константно дижете тешке предмете или држите зглоб у неудобном положају, вршите огроман притисак на осетљиве нерве близу површине коже. Ово може да доведе до осећаја пецкања или штипања у прстима. Важно је да одмарате руке, као и да довољно спавате и смањите ниво стреса.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

5. Проблем са кичмом-Оштећења кичме доводе до проблема са нервним путевима, што резултира симптомима који се јављају на рукама. Овај проблем можете решити јачањем мишића леђа јогом или пливањем. Покушавајте да не остајете превише у седећем положају.6. Синдром карпалног тунела-Многи људи имају осећај треперења ил пецкања у рукама када легну и одмарају зглобове. Ово доводи до утрнулости и бола и указује да су одређени нерви у руци оштећени и да им је потребан одговарајући медицински третман. Ако имате ове симптоме, посетите лекара што пре како бисте избегли трајно оштећење.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

7. Биргерова болест-Ако су вам прсти укочени и беле или чак плаве боје, можда патите од Биргерове болести. Ово стање доводи до упале малих и средњих крвних судова. Најчешће је резултат прекомерног пушења, а у екстремним случајевима захтева ампутацију екстремитета ако болесник не престане да пуши.

(Стил)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име