Pomolimo se za zdravlje i sreću molitvom Svetom Vasiliju Ostroškom

0
10757
Foto: Jutjub/printskrin

Molitva Svetom Vasiliju za spasenje duša naših!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju dan posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom, jednom od najvećih srpskih svetaca.

Kaže se da je za života Sveti Vasilije bio više anđeo nego čovek. Svoj duh uzdigao je do Boga, a telo učinio neuništivim.

Mnoga čuda pipisuju se ovom svecu, o čemu svedoče brojni slučajevi. Njegova blagost poznata je i van granica Srbije.

Pročitajte i  Šta treba da radite sa prošlogodišnjom Čuvarkućom! Postoje razni običaji, a sveštanik objasnio šta je JEDINO ISPRAVNO

Za isceljenje tela i duše očitajte danas ovu molitvu:

Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu veru držimo, i s nadom tebi pristupamo.

Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa na posletku i za mene nedostojnog i poslednjeg.
Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od beda vidljivih i nevidljivih.

Pročitajte i  Evo kako Sveti Vasilije Ostroški kažnjava one koji pomoć traže kod hodža i vračara

Zapalila te je Srpska zemlja kao večnu sveću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvetli puteve i razagnaj tugu. Molitvama i suzama zagrevao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrej sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega.

Sa svih strana sveta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i telesno ljudima darivao. Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvek, svima pa i meni.

Pročitajte i  Slavimo najvećeg hrišćanskog proroka: Na dan Svetog Jeremije ne uzimajte ovaj predmet u ruke, da ne navučete ZLO

Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, isceli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime