Помолимо се за здравље и срећу молитвом Светом Василију Острошком

0
5423

Молитва Светом Василију за спасење душа наших!

Српска православна црква и њени верници обележавају дан посвећен Светом Василију Острошком, једном од највећих српских светаца.

Каже се да је за живота Свети Василије био више анђео него човек. Свој дух уздигао је до Бога, а тело учинио неуништивим.

sveti vasilije veliki

Многа чуда пиписују се овом свецу, о чему сведоче бројни случајеви. Његова благост позната је и ван граница Србије.

Pročitajte i  Како је Предраг Ејдус говорио о својој љубави дугој 43 године: Био је поносан што је освојио једну од најлепших жена Београда

За исцељење тела и душе очитајте данас ову молитву:

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо.

Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег.
Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих.

Pročitajte i  Сав у ЗЛАТНОМ СЈАЈУ и РАСКОШИ: Завирите у реновирани Храм Светог Саве (ФОТО)

molitva svetom vasiliju

Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.

Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени.

Pročitajte i  Црква у којој се нико не крсти и не венчава: Језива прича о светињи Пресвете Богородице са Вражијег камена

Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име