Помолимо се за здравље и срећу молитвом Светом Василију Острошком

0
10849
Фото: Јутјуб/принтскрин

Молитва Светом Василију за спасење душа наших!

Српска православна црква и њени верници обележавају дан посвећен Светом Василију Острошком, једном од највећих српских светаца.

Каже се да је за живота Свети Василије био више анђео него човек. Свој дух уздигао је до Бога, а тело учинио неуништивим.

Многа чуда пиписују се овом свецу, о чему сведоче бројни случајеви. Његова благост позната је и ван граница Србије.

Pročitajte i  Манастир на југу Србије у коме су Турци закопали 12 ЖИВИХ НЕВЕСТИ: Данас се у њему догађају бројна ЧУДА!

За исцељење тела и душе очитајте данас ову молитву:

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо.

Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег.
Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих.

Pročitajte i  Ђурђевдан, празник са највише обичаја: За здравље и напредак у кући и љубави поштовали су се ови ритуали

Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.

Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени.

Pročitajte i  Славимо највећег хришћанског пророка: На дан Светог Јеремије не узимајте овај предмет у руке, да не навучете ЗЛО

Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име