Да није бизарно било би смешно: Поп из села Драговца напио се на сахрани, па спавајући у приколици поред покојника довезен на опело

0
1461

Прича о свештенику који се зове Ненад постала је апсолутни хит на интернету, а све због потпуно бизарног сплета околности. Фотографија са сахране у селу Друговац, у смедеревској општини, просто је експлодирала на друштвеним мрежама. Наиме, свештеник се напио на сахрани, па га је још додатно ошамутило јако мартовску сунце, тако да није могао да хода. Мешатни нису могли да ураде ништа друго, него да га ставе на приколицу и повезу заједно са сандуком у ком је лежао покојник, где је поп Ненад мирно заспао.

Овај необичан догађај се десио у недељу 11. марта. Окупљени на опелу касније су потврдили да је поп био толико пијан да је посртао, и падао по путу до гробља, па су морали да га убаце у приколицу. Успут је поп изгубио кандило, али ипак је покушао да одржи опело, придржавајући се за споменик покојника. Са сахране су га кући довезли комбијем, рекао је “Новостима” Дарко П. који је објавио ову фотографију на друштвеној мрежи “Фејсбук”.


Међутим, мештани тврде да попу Ненаду ово није први скандал. Отац Ненад је на служби у селу од пре пет година, и то по казни, тврде сељани. Службовао је пре тога у Коларима. Током службовања у Друговцу догађале су се бројне мучне и бизарне ситуације попут ове, када су свештеника због пијанства и недоличног понашања избацивали из куће са славе, и чак терали са сахране. Људи су почели да иду у друга села и град да крсте децу и да се венчавају, кажу мештани. На несавесно службовање ови људи нису се жалили црквеним органима. Како сведоче, свештенику је остало месец дана до одласка у пензију.

Вечерње новости

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име