Посао који нико у Србији не жели да ради – плата 60 000, плаћени смештај и храна, ПЛУС одлазак на МОРЕ или у БАЊУ

0
1637

Почетна плата од 60.000 динара уз обезбеђен смештај и храну, на обронцима планине, посао је који мало кога привуче, кад види да је у питању – пастир за чување оваца. Иако је кућа која се нуди довољна за брачни пар, а плата за трећину већа од просечне плате у Медвеђи, где се овај посао нуди, мало ко жели да се јави.

Власник фирме који је расписао овај оглас у коме тражи пастира на фарми, потврдио је да неки послодавци пастирима плаћају чак и одлазак у бању или на море. Он је понудио посао за пастира који би чувао и напасао стадо од 150 оваца на планини Радан, у општини Медвеђа.

– Незапосленост је велика али нико неће да ради без обзира на услове. Чудно али је тако. Познајем човека који своје раднике на фарми, поред плате која је иста, плаћа радницима и одлазак у бању или на море, а све да би их задржао. И поред тога дешавало му се да у току ноћи да побегну и не јаве се – прича Зоран Шуковић, који тражи радника за своју фарму.

Pročitajte i  Мухамед је због Нине постао Жика: Научио је српски, игра фолклор, а роштиљ обожава!

Посао пастира, каже, није сезонски већ траје 365 дана у години. Он каже да посао пастира уопште није тежак, колико је одговоран.

– Ако полазимо од тога да је плата сасвим добра и да нудим и остале услове који су такође одлични, више се може рећи да је одговоран него тежак посао. Овце се негују као и човек – прича он.

Pročitajte i  Oсмомартовско вече „Само за њу“ на пијаци “Палилула“

– Пастир одмара када овце одмарају, а то је лети од 12 до 15 и увече од 20 до 6 ујутру. Остало време пастир тера овце на испашу, а зими их храни сеном и житом које се обезбеди у току лета и јесени. За стадо до 150 оваца један радник може сам да ради, а за стадо веће од тог броја потребно је од 2 до 3 пастира, односно радника. Тај посао захтева такође и бригу о чистоћи штала – објашњава Зоран.

Да ли због оваквог режима рада или нечег другог, данас наћи пастира у Србији је права реткост.

– Лично ја, а и остали људи који желе да се баве овчарством имамо једини проблем. Наци радника на фарми. Поготову на југу Србије. Ја за сада имам срецу сто ми је рођени брат напустио посао у Батајници и дошао да ради на фарми али има 60 година и физички не може да уради оно што се од њега очекује – прича Шуковић који је сада, како каже, на прекретници, јер би могао огроман новац који је уложио у фарму да му пропадне, а све због тога што не може да нађе раднике.

Pročitajte i  АМЕРИКАНЦИ СРБИМА ОВО НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ! Лазански открио шта су му амерички генерали ПРЕБАЦИВАЛИ: Овако изгледамо у њиховим очима

Он је оглас поставио на сајт “Клик до посла”, али још се није јавио озбиљан кандидат.

– Више ми се на оглас јављају ентузијазисти и из града него људи који су са села. Нажалост ја не могу да примам авантуристе – закључује он.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име