Мионица: Посета министарке државне управе и локалне самоуправе и државног секретара Министарства здравља

0
112

Председник општине Мионица Бобан Јанковић, обишао је, заједно с министарком државне управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић и државним секретаром Министарства здравља др Мирсадом Ђерлеком вакцинални пункт у мионичком Дому здравља. Они су током посете разговарали с грађанима који се вакцинишу, а мионичким пензионерима су поделили пакете са витаминима.

Јанковић, министарка Обрадовић и Ђерлек истакли су значај вакцинације у борби против Ковида 19 и позвали грађане Мионице да се вакцинишу у што већем броју.

Pročitajte i  Учионице по светским стандардима: Средња школа "Мионица" прославила важан датум у новом модерном објекту

Председник општине Мионица Бобан Јанковић истакао је да је захваљујући подршци председника Србије Александра Вучића и Владе Србије обезбеђен довољан број вакцина за све Мионичане.

– Заштита грађана од вируса Ковид 19 од првог дана пандемије је главни приоритет највишег државног руководства и грађани Мионице су им захвални на томе!   Огромну подршку у борби против Ковида нашој општини пружају Министарство здравља и Министартво локалне самоуправе. Вакцинација је једини начин да победимо пандемију. Уколико сви прихватимо своју одговорност и учинимо тај минимални напор и вакцинишемо се, Ковид 19 ће изгубити снагу, а ми ћемо моћи да се вратимо у редовне токове живота. Србија и Мионица ће победити – рекао је Јанковић.

Pročitajte i  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дало зелено светло за финансирање пројеката општине Мионица

До сада је од 19. јанура 2021. године, када је почела имунизација, прву дозу вакцине примило 1.646, а ревакцину 1.174-оворо Мионичана.

Главни ванкцинациони пункт се налази у Дому здравља Мионица (где на располагању постоји још један додатни пункт за пацијенте који немају заказан термин). А сваке среде у преподневним сатима вакцинација се спроводи и у амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци.

Pročitajte i  Општина Мионица потписала са Владом Србије уговор за пројекте развоја

Од почетка пандемије корона вируса у марту 2020. године, на територији општине Мионица од вируса корона оболела је 1.461 особа. У прве три недеље априла 2021. године, бележи се раст оболелих и тај број износи 262 особе.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име