“Срем фолк фест” је међународни ревијални фестивал фолкора који се сваке године, у првој половини августа одржава у Сремској Митровици.

Ове године биће одржан од 11. до 14. августа и то по јубиларни 15. пут!

Пред публиком у Сремској Митровици представиће се фолклорни ансамбли из петнаест земаља света.

Фестивал ће ове године бити одржан на свеже реконструисаном Житном тргу, који је сремску престоницу “пресвукао” у ново рухо и дао модернији изглед.

Фестивал има за циљ неговање и промовисање култура и традиција свих народа света песмом, игром, музиком и костимима.

Pročitajte i  Овако је Никола Тесла говорио о женама: Причало се да их не воли, а његови ставови шокирали су многе

На Фестивалу ансамбли (пет дана) представљају фолклор земље из које долазе. Програми се реализују на отвореној сцени у амбијенту ископина старог римског града, а прати их свако вече преко 4000 гледалаца.

Пре фестивалских концерата организују се дефилеи учесника улицама града којима публика такође посвећује велику пажњу. Ансамбли на сцени изводе програме у трајању од 10 до 20 минута према предвиђеном распореду.

Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: sremfolkfest.org.rs

Учесницима се у слободно време пружа могућност да се упознају са градом, његовом околином, историјом и туристичком понудом.

Pročitajte i  ГОРШТАК ДАНЕ ДОБИО СТРУЈУ И НОВУ КУЋУ, АЛИ ПАКОСТ ЉУДИ ПОСЕБНО БОЛИ: Све се променило након рођења сина, Кристина ћути, њени љути

Циљ Фестивала је неговање и промовисање култура и традиција свих народа света песмом, игром, музиком и костимима, упознавање гостујућих ансамбала са локалном културом и традицијом града домаћина и његове околине, као и српског народа уопште и успостављање сарадње и пријатељских односа међу ансамблима на интернационалном нивоу.

Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: sremfolkfest.org.rs

Као и претходних година, посетиоци ће имати прилику да уживају и у разноврсној понуди гурманских специјалитета и слаткиша и моћи ће да купе неки од оригиналних сувенира и производа домаће радиности на штандовима у близини Житног трга.

Pročitajte i  На Савицу треба јести масеницу: Рецепт за јело које су муслимани правили на дан Светог Саве

Свим посетиоцима који дођу у некадашњу римску престоницу Сирмијум, данашњу Сремску Митровицу, препоручујемо да посете Музеј Срема. У њему посетилац за свега 100 динара стиче драгоцено знање о археологији, историји, историји уметности, етнологији… а улазница важи за обе зграде Музеја – једну у којој је стална поставка музејског материјала и другу у којој су представљене тематске изложбе. Радно време за посетиоце: понедељак – петак од 07 до 15 часова; суботa – недеља од 10 до 16 часова.

Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: Озон медиа
Фото: Озон медиа
Фото: sremfolkfest.org.rs
Фото: sremfolkfest.org.rs
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име