POSETITE “MUZEJ U SRCU GRADA”: Zanimljiva manifestacija za decu i odrasle u Muzeju Vuka i Dositeja u Beogradu

0
1408

Od 29. januara do 14. februara svi zainteresovani građani i posetioci grada Beograda mogu da posete Muzej Vuka i Dositeja i učestvuju u manifestaciji Muzej u srcu grada. Ova manifestacija, koju organizuje Narodni muzej u Beogradu, sastoji se iz niza aktivnosti osmišljenih za decu i odrasle.

 Organizatori su najavili prograem koji se sastoje od: “Muzeja u komšiluku”, “Muzeja za bake, deke i unuke”, koncerta i filmske projekcije.

Program “Muzej u komšiluku” održavaće se svake nedelje, počevši od 31. januara u periodu od 12 do 13 časova i obuhvataće druženje uz čaj ili kafu i razgovore u raznim temama. Prve nedelje bilo je reči o sakralnim objektima koji su bili podizani i rušeni u blizini Muzeja Vuka i Dositeja.

Sledeće nedelje, 7. februara, možete voditi zanimljiv razgovor o gradskim kafanama, a poslednje nedelje, 14. februara, razgovraće se o modi i oblačenju u periodu od 18. veka do današnjih dana.

Progam “Muzeja za bake, deke i unuke” održavaće se svakog petka, počevši od 29. januara, pa sve do 12. februara. Bake i deke će imati priliku da, uz stručnog vodiča prođu kroz postavku, dok decu očekuju zanimljive radionice u okviru Dečjeg kluba Narodnog muzeja.

Projekcija prvog srpskog igranog filma Život i dela velikog vožda Karađorđa biće, zbog velikog interesovanja, ponovo održana 4. februara u 18 časova.

U okviru ove manifestacije održaće se i koncert učenika muzičke škole Vučković, 11. februara u 18 časova.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име