POSLASTICA KOJA TERA NA GREH: Pijanoj torti još niko nije odoleo

Za pijanu tortu vam je potrebno: 

pijana torta

250 g mlevenih oraha
200 g šećera
200 g brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog karanfilića

Za fil:
6 kašika džema od kajsija

Za glazuru:
150 g posne čokolade
1 kašika margarina
1 kašika ruma ili likera

Priprema: 
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodajte crno vino i dobro sjedinite smesu.

Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru presecite tako da se dobiju dve kore.

Džem od kajsija ugrejte, i njime nafilujte kore.

Premažite tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.

čokoladna torta

Stil

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...