Istraživanje pokazalo: Evo kako će se posledice NATO bombardovanja odraziti na decu rođenu između 1999. i 2015.

0
924

“Deca rođena između 1999. i 2015. godine bila su izložena toksičnom faktoru koji je uticao da budu podložni malignim bolestima.”

To je pokazalo istraživanje Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine koje je predstavljeno danas.

Predsednik te komisije Darko Laketić kazao je novinarima u Skupštini Srbije da se istraživanje odnosilo samo na decu, jer su ona manje izložena drugim faktorima rizika poput pušenja.

Pročitajte i  Monah Arsenije o trenutnoj situaciji: Prisustvujemo još jednom istorijskom Božijem ispitu i čišćenju naših grehova.

Istraživanje je sprovedeno u saradnji sa Institutom za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, a pokazalo je da su najčešći tumori kod dece stare do četiri godine neuroektodermali, kod onih od pet do devet godina tumori krvi, od 10 do 14 godina tumor mozga, a od 15. do 18. godine solidni tumori.

Pročitajte i  "Imate li gram mozga?" Besna doktorka uputila žestoku poruku svima koji se šetaju po parkovima

“Ovo istraživanje nam nedvosmisleno pokazuje da je više generacija u određenom osetljivom periodu bilo izloženo nekom faktoru koji ih je učinio osetljivijim za oboljevanje od određene maligne bolesti u odnosu na druge generacije u istom uzrastu”, rekao je Laketić.

On je ocenio da je bombardovanje 1999. godine ostavilo nesagledive posledice po Srbiju, za koju je rekao da je “zemlja žrtva” koja, ne samo iz svojih, već iz civilizacijskih razloga mora da sačuva istinu “za opomenu i nauk sebi i drugima”.

Pročitajte i  Vitamniska BOMBA: Čorbica sa spanaćem i povrćem oporavlja organizam

Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije osnovana je prošle godine.

BETA

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime