Посна бечка пита с обландама: Специјални слаткиш у ком ће сви гости уживати

Чувена бечка пита осваја на први залогај! Посна је, прави се лако, а идеална је за све прилике и славља.

Састојци:

1 већи лист обланде
300 g кекса
2 dl сока од наранџе

посна бечка пита

Фил I:

2 чаше шећера
2 чаше воде
125 g маргарина
100 g посне чоколаде за кување
350 g млевеног посног кекса
350 g кокосовог брашна

Фил II:

100 g шећера
1 dl воде
100 g посне чоколаде
125 g посног маргарина
400 g млевених ораха

Глазура:

150 g посне чоколаде
5 кашика уља

Припрема:

У шерпу ставити 2 чаше шећера и 2 чаше воде и кувати док се шећер не истопи. Затим додати маргарин, чоколаду и кувати док се све сједини.

Склонити са рингле и додати млевени кекс и кокос. Добро промешати. Топлим филом премазати лист обланде, затим преко фила поређати кекс умочен у сок од наранџе.

Фил II: Прокувати 1 dl воде са шећером додати маргарин и чоколаду, склонити са рингле и додати млевене орахе.
Премазати преко кекса. Направити глазуру од чоколаде и уља и премазати колач. Пријатно!

stvarukusa.rs

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...