Посна чорба са целером и кнедлама: Најлепше греје у хладним данима

0
2034

Топле чорбе су идеалне за хладне дане, а и додатак су сваком ручку или вечери.

Доносимо вам рецепт посне чорбе са кнедлама, која је више него укусна.

Потребно је:
– 2 кашике уља
– главица црног лука
– 3 кромпира
– 2 корена мања целера
– 1 шаргарепа
– кашика брашна
– со, бибер, зачин по вољи
– мало целеровог листа

Pročitajte i  Пуњени кромпири запечени у рерни: Магичан оброк који нестаје са тањира за тили час

Састојци за кнедле:
-2 кашике брашна
– 2 кашике гриза
– половина прашка за пециво
– мало воде
На уљу пропржити сецкан црни лук, додати на коцкице сечен кромпир, шаргарепу и целер. Налити са два литра воде и кувати. За то време направити кнедле. Брашно, гриз и прашак за пециво измешати, додати врло мало воде да се добије густа каша. Kада поврће омекша, мало испасирати, посолити, побиберити и зачинити зачином, затим кашичицом убацивати кнедле. Kувати 5, 6 минута да омекшају.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име