Посна грбава пита: Спрема се лако и брзо, а идеална је за посне дане

0
1601

За тесто:

500-600 g брашна,
2 кашике уља,
пола квасца,
200 ml воде,
100 g сецканих ораха.

За фил:

3–4 главице црног лука,
150 g сецканих ораха,
бибер,
љута туцана паприка,
со по потреби.

посна грбава пита

За надев издинстајте лук на уљу с мало соли. Кад буде готов, помешајте га са 150 g ораха, бибером и туцаном паприком.

Pročitajte i  Све што нисте знали о сланини: Запањиће вас ових 7 чињеница и добићете потребу да је једете сваки дан

Од воде, квасца, мало соли и уља замесите тесто и оставите да одстоји десет минута. Поделите га на три дела, сваки премажите уљем, поспите са 50 g сецканих ораха, премесите и тако урадите још два пута.

Развијте коре оклагијом, прву ставите у тепсију, попрскајте уљем, те распоредите половину припремљеног надева. Затим ставите другу кору, нанесите надев, па покријте питу трећом кором.

Pročitajte i  Најлакши рецепт за пуњене паприке: Омиљено традиционално јело које укућани обожавају

Попрскајте уљем и остатком ораха и пеците на 200 степени.

posnajela.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име