Posna grbava pita: Sprema se lako i brzo, a idealna je za posne dane

0
1440

Za testo:

500-600 g brašna,
2 kašike ulja,
pola kvasca,
200 ml vode,
100 g seckanih oraha.

Za fil:

3–4 glavice crnog luka,
150 g seckanih oraha,
biber,
ljuta tucana paprika,
so po potrebi.

posna grbava pita

Za nadev izdinstajte luk na ulju s malo soli. Kad bude gotov, pomešajte ga sa 150 g oraha, biberom i tucanom paprikom.

Pročitajte i  Potrebni su ti samo brašno i voda: Mekani i fini uštipci najjeftiniji na svetu

Od vode, kvasca, malo soli i ulja zamesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Podelite ga na tri dela, svaki premažite uljem, pospite sa 50 g seckanih oraha, premesite i tako uradite još dva puta.

Razvijte kore oklagijom, prvu stavite u tepsiju, poprskajte uljem, te rasporedite polovinu pripremljenog nadeva. Zatim stavite drugu koru, nanesite nadev, pa pokrijte pitu trećom korom.

Pročitajte i  Bogojavljenske pihtije: Predjelo koje se služi u čast krštenja Isusa Hrista

Poprskajte uljem i ostatkom oraha i pecite na 200 stepeni.

posnajela.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime