Posna musaka sa pirinčem: Ukusan i zasitan ručak koji se brzo i lako sprema

0
1554
Foto: Jutjub/printskrin

Upripremi ručka, najvažnije je da bude ukusan, zasitan, ali i da se brzo priprema. Recept za ovu musaku zadovoljava sva tri kriterijuma. Za ljubitelje krompira, ovo će biti idelan obrok. U danima posta, musaka od krompira i pirinča može biti kompletan ručak, ali je i idealan prilog uz meso.

Sastojci:

Pročitajte i  Pobusani ponedeljak: Deveti dan nakon Vaskrsa izlazi se na groblja, a evo i šta je običaj odneti za dušu pokojnika

600 g krompira
50 g pirinča
1 veća glavica crnog luka
100 ml ulja
so, biberPriprema:

Krompir oljuštite i isecite na deblje listove. Pirinač operite, a luk isecite na rebarca. Pripremljen krompir začinite po ukusu i polovinu količine poređajte u tepsiju podmazanu uljem. Preko krompira rasporedite sav pirinač (koji ne treba da bude kuvan), a preko pirinča luk i ponovo blago začinite. Završite ređanje musake drugom polovinom krompira, pa prelijte uljem, a potpom nalijte vodom tako da dodiruje gornji sloj krompira. Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta, vodeći računa da ne zagori.

Pročitajte i  Kao mali obožavali smo igru "Znam za jadac" : Vekovima je popularana kod nas, a evo odakle je došao i kako se ustalio

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime