Sastojci: 1 kg tikvica, 500 g patlidžana, 1 glavica luka, 2 paprike, 2 krompira, 500 ml paradajz pirea, so i biber po ukusu, malo maslinovog ulja, struk mirođije, struk peršuna.
Priprema: Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.
U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.
Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.
Kada ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom. Prijatno!
bonapeti.rs
Posna jela ne treba da raspamete čula. Upravo obrnuto. Maslinovo ulje gubi svoja svojstva kada se zagreje.