Састојци: 1 кг тиквица, 500 г патлиџана, 1 главица лука, 2 паприке, 2 кромпира, 500 мл парадајз пиреа, со и бибер по укусу, мало маслиновог уља, струк мирођије, струк першуна.

Припрема: Ољуштите тиквице и исеците их на кришке. Након тога продинстајте сваку од њих неколико минута у маслиновом уљу. У другој посуди продинстајте лук исецкан на ситно, патлиџан, паприке и кромпир. Додајте зачине и склоните с рингле.

Pročitajte i  Рецепт за традиционални чачански зељаник: Српско аутохтоно јело које сви ОБОЖАВАЈУ

У одговарајућу посуду за печење поређајте ред тиквица и одозго распоредите надев с патлиџаном. Понављајте поступак до утрошка материјала и завршите мусаку редом тиквица. Прелијте све парадајз пиреом и ставите у загрејану рерну.

Кад течност уври јело је готово. Тако припремљена мусака се сервира посута исецканом мирођијом и першуном, а по жељи можете да додате и нарендан посни качкаваљ.

Pročitajte i  Домаћи ликер од јагода: Дамско пиће које осваја неодољивом аромом

Када не постите, можете да прелијете мусаку киселим млеком. Пријатно!

bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име