RECEPT ZA POSNU MUSAKU: Jednostavno jelo kojim ćete obradovati svoju porodicu

Za posnu musaku vam je potrebno:

3 glavice crnog luka
2 šargarepa
2 čena belog luka
250 g sojinih mrvica
suvi začin
so
biber po ukusu
100 g paradajz pirea
pire od 500gr krompira

Priprema:

Prokuvajte sojine mrvice pa ocedite vodu. Dinstajte luk, šargarepu, pa dodajte sojine mrvice i začine. Možete da dodate i dve do tri kapi belog vina. Na kraju stavite i paradajz pire.

Napravite pire od krompira, a zatim ga podelite na dva jednaka dela.

U tepsiju staviti pola pripremljenog pirea, zatim fil i na kraju ostatak pirea. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Jelo možete služiti i hladno.

musaka

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...