Састојци: 1 килограм брашна, 1 паковање квасца, пекмез или надев који волите, 1 ванилин шећер, 1 кафена кашика соли, прстохват или два прашка за пециво, 1 лимун, вода, шећер у праху.
Посна штрудла на води се припрема на следећи начин:
У шољи за чај размутити квасац са млаком водом и оставити пола сата да одстоји. У чинију ставити брашно, со, прашак за пециво, ванилин шећер, па нарендати кору лимуна, исцедити лимунов сок и прелити размућеним квасцем. Додати воде по потреби, заместити тесто да буде меко, тако да се не лепи за руке. Оставити тесто око 1 сат да надође. Поделити тесто на 3 или 4 дела, развући сваки део оклагијом и нафиловати пекмезом.
Уролати тесто у штрудлу и ставити у плех претходно обложен папиром за печење. Попрскати пре убацивања у рерну штрудле млаком водом и пећи у загрејаној рерни 20-25 минута. Испечену штрудлу попрскати водом, прекрити чистом крпом 10 минута да одстоји, исећи на кришке, ређати на тацну и по жељи их посути шећером у праху.
Посна штрудла на води: Једноставна и идеална посластица у дане поста
Pročitajte i 5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->