Слатка посна тестенина: Широки резанци са орасима, шећером, циметом и сувим грожђем

Широки резанци су идеални када се праве у слаткој варијанти.

Потребни састојци:

500г широких резанаца без јаја
200г млевених ораха
100г сувог грожђа
2 кесице цимета
2 кесице ванилин шећера
100 г кристал шећера

Поступак:

Млевене орахе помешајте са ванилин шећером, сувим грожђем и циметом.
Широке резанце скувајте у мало посољеној води. Пазите да се не прекувају.
Послужите одвојено резанце и мешавину за посипање. Нека свако дода колико жели.
Ако не постите, истопите мало маслаца и додајте у резанце јер имају бољи укус.

Широке слатке резанце можете да направите на више посних начина комбиновањем различитих састојака: ораси и шећер, мак и шећер,  или ораси и цимет. Ако волите, увек можете додати и мало сувог грожђа.

Пријатно!

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...