SRPSKA POSNA TORTA: Idealna je za slavsku trpezu, ukusna i brzo se sprema!

Posna torta ne spada u najomiljenije slatkiše mnogih. Međutim, ovu posnu tortu će svi voleti.

Posna torta nijednog vašeg gosta neće ostaviti ravnodušnim!

maxresdefault

Ova posna torta izuzetno se brzo sprema, ukusna je i nije skupa. Oduševite vaše goste sa ovim prelepim desertom. Sve što Vam treba je:

650 g šećera

500 g mlevenih oraha

pekmez od kajsije

120 g kakao praha

ekstrakt od maline

Priprema:

posna torta

Posna torta se izuzetno lako sprema, a ne oduzima vam mnogo vremena! Evo i kako:

Gušće skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orahe. Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela. Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline. Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu. Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

posna-torta

Glazura: Skuvati 150 gr šećera, dodati 100 gr kakaoa, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.

Posna torta je gotova!

Stvar ukusa

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...