SRPSKA POSNA TORTA: Idealna je za slavsku trpezu, ukusna i brzo se sprema!

0
808

Posna torta ne spada u najomiljenije slatkiše mnogih. Međutim, ovu posnu tortu će svi voleti.

Posna torta nijednog vašeg gosta neće ostaviti ravnodušnim!

maxresdefault

Ova posna torta izuzetno se brzo sprema, ukusna je i nije skupa. Oduševite vaše goste sa ovim prelepim desertom. Sve što Vam treba je:

650 g šećera

500 g mlevenih oraha

Pročitajte i  Кромпир паприкаш на старински начин: Здрав ручак за целу породицу

pekmez od kajsije

120 g kakao praha

ekstrakt od maline

Priprema:

posna torta

Posna torta se izuzetno lako sprema, a ne oduzima vam mnogo vremena! Evo i kako:

Gušće skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orahe. Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela. Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline. Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu. Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

Pročitajte i  Савети духовника: Овако ћеш унети срећу и лепоту у свој дом

posna-torta

Glazura: Skuvati 150 gr šećera, dodati 100 gr kakaoa, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.

Posna torta je gotova!

Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име