Посне бухтле са џемом: Незаменљив старински рецепт!

Бухтле са џемом: рецепт за посну варијанту

Бухтле са џемом су једне од омиљених старинских посластица, које увек асоцирају на бакину кухињу.
Бухтле са џемо је слаткиш који потиче из Војводине.
Бухтле са џемом су слатко пециво од киселог теста. Сем са џемом, могу се пунити и са кремом, мармеладом, чак и пудингом. По жељи премазују се путером или маргарином, обликују се у лоптице и тако слажу у плех. Због путера и премазивања свака лоптица се лагано одваја, а тесто је ваздушасто и мекано.
Потребно вам је :

  • – 400 мл. млаке воде
  • – коцкица квасца
    – мало соли
    – 1 кашичица шећера
    – 800-900 гр брашна
    – џема по жељи

бухтле са џемом
Бухтле са џемом припремите на следећи начин:
У мало млаке воде растопити квасац, додати шећер, затим остатак воде, 400 – 450 гр брашна, па додавати остатак брашна да се замеси средње тврдо тесто. Можете додати и корицу лимуна.
Оставити га покривено на топлом око 30 минута да нарасте, затим га растањити за око центиметар дебљине, исећи на коцке, стављати џем у средину. Ивице скупити и затворити да џем не цури. Ређати у плех. Можете и у неки калуп од куглофа.
Бухтле са џемом покрити и пустити да нарасту око 20 минута, па их пећи у загрејаној рерни од 180-200 степени Ц око 35-40 минута. Посути их прах шећером.
бухтле са џемом

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...