Posne ćufte: Raspametiće vas svojim fantastičnim ukusom

Umesto mlevenog mesa za ćufte može da posluži i pasulj. Isprva će vam možda zvučati nespojivo, ali čim probate recept uverićete se koliko je pasulj zaista dobra i verna zamena mesu.
Vaše posne ćufte biće ukusne i odličnog izgleda baš kao i mrsne!
Priprema se sastoji iz sledećih 5 koraka:

posne ćufte
1. Skuvajte pasulj, iscedite vodu i izgnječite ga dobro rukama.
2. Posolite po ukusu i pravite loptice.
3. Iseckan praziluk propržite na ulju, pa dodajte biber.
4. Praziluk rasporedite po tepsiji, a preko toga ređajte ćufte.
5. Pospite susamom (po ukusu), poklopite i pecite. Pazite da ne izgore tokom pečenja.
Možete ih služiti uz paradajz sos ili “beli” posni sos za vegetarijanske paste.