Нека цела кућа замирише: Посне кифлице по рецепту пекара које можете и готове замрзнути

0
9473

Ове посне кифлице можете испечене ставити и у замрзивач, одмрзнути по потреби и за пар минута биће готове.

Потребно је:
500 г брашна (тип 500)
280 г воде
20 г уља
20 г квасца
15г шећера
10 г соли
60 г посног маргарина за мазање
60 г посног маргарина за кување

Припрема:
Квасац измрвите и растопите у 30 мл воде, узмите воду од укупне количине од 280 г.
У тањир одвојите 4 кашике брашна, а у остатак додајте со, шећер и измешајте. Затим у то додајте растопљен квасац, остатак воде, уље и замесите кружим покретима руке. Добро умесите тесто па додајте по мало оно брашно које сте одвојили у тањир. Тесто треба да се мало лепи за прсте.
Кад је лепо компактно пребаците га на побрашњену радну површину. Још га мало месите. Кад престане да се лепи за прсте формирајте јуфку. Оставите да нараста 45 минута.
Након тога тесто ставите на радну површину у преместите још мало. Потом поделите на 3 једнака дела. Сваки мало премесите и направите јуфку. Оставите их да стоје 10 минута покривене крпом. Развуците тесто оклагијом. Премажите круг са 20 г маргарина.
Сваки круг поделите на 12 једнаких делова. Завијајте кифлице.
Стављајте их у плех који сте обложили пек папиром. Прекријте пријањајућом фолијом и оставите да нарасају још 45 минута.
Након тога на сваку кифлицу ставите по комадић маргарина. Пеците 10 до 12 минута на 230 степени. Ако волите хрскаве кифлице само их тако оставите да се охладе, а ако волите мекане премажите их док су вруће мешавином маргарина и уља и спремне су за јело.
Испечене кифлице можете ставити у замрзивач и припремити их када вам затребају, тако што ћете замрзнуте кифлице порeђати у плех, попрскати водом па премазати мешавином маргарина и уља. Затим их ставите у рерну на 250 степени 3 до 4 минута.

Pročitajte i  Савршена комбинација млека и чоколаде: Невероватно здрав десерт који се не пече, а готов је за трен

Извор: Пекар Пекарица

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име