Идеалан посни ручак: Пљескавице од шаргарепе и пиринча – јефтин и брз оброк

0
8272

Састојци:

1 шоља пиринча
2 шаргарепе
кашика сувог зачина
мало соли и бибера
першунов лист
3 – 4 кашике брашна

Припрема:

посне пљескавице

У шерпу ставити пиринач и шаргарепу исецкану на колутиће. Налити 2 чаше воде и ставити да се кува око 15 минута. Смањити ватру када проври. Склонити са ватре и поклопити. Оставити да одстоји 15 минута.

Pročitajte i  Фарбање јаја уз помоћ гумица за тегле и фарбе: Савршена техника коју зна јако мало домаћица

После 15 минута оцедити вишак воде из шерпе. Кашиком испасирати шаргарепу. Додати 3 кашике брашна и зачине и промешати да се све сједини. Маса треба да буде густа и лепљива, али не превише, па додајте још једну кашику брашна ако се много лепи и све сједините.

Загрејте уље, поквасите руке и обликујте мале пљескавице. Пеците са обе стране на нешто јачој ватри, али не превише јакој да не изгоре около. Печене пљескавице слажите на убрус па послужите.

Pročitajte i  Васкршња јаја најлепших дугиних боја: Овако рускиње фарбају јаја за велики празник

domacirecepti.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име