Idealan posni ručak: Pljeskavice od šargarepe i pirinča – jeftin i brz obrok

0
9899

Sastojci:

1 šolja pirinča
2 šargarepe
kašika suvog začina
malo soli i bibera
peršunov list
3 – 4 kašike brašna

Priprema:

posne pljeskavice

U šerpu staviti pirinač i šargarepu iseckanu na kolutiće. Naliti 2 čaše vode i staviti da se kuva oko 15 minuta. Smanjiti vatru kada provri. Skloniti sa vatre i poklopiti. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

Pročitajte i  Napravite sami domaći sok od kajsije: Najbolje letnje osveženje u vrelim danima

Posle 15 minuta ocediti višak vode iz šerpe. Kašikom ispasirati šargarepu. Dodati 3 kašike brašna i začine i promešati da se sve sjedini. Masa treba da bude gusta i lepljiva, ali ne previše, pa dodajte još jednu kašiku brašna ako se mnogo lepi i sve sjedinite.

Zagrejte ulje, pokvasite ruke i oblikujte male pljeskavice. Pecite sa obe strane na nešto jačoj vatri, ali ne previše jakoj da ne izgore okolo. Pečene pljeskavice slažite na ubrus pa poslužite.

Pročitajte i  Starinski recept iz Šumadije: Zapačen seljački krompir sa kajmakom i slaninom PRSTE DA POLIŽEŠ!

domacirecepti.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime