Састојци:
1 шоља пиринча
2 шаргарепе
кашика сувог зачина
мало соли и бибера
першунов лист
3 – 4 кашике брашна
Припрема:
У шерпу ставити пиринач и шаргарепу исецкану на колутиће. Налити 2 чаше воде и ставити да се кува око 15 минута. Смањити ватру када проври. Склонити са ватре и поклопити. Оставити да одстоји 15 минута.
После 15 минута оцедити вишак воде из шерпе. Кашиком испасирати шаргарепу. Додати 3 кашике брашна и зачине и промешати да се све сједини. Маса треба да буде густа и лепљива, али не превише, па додајте још једну кашику брашна ако се много лепи и све сједините.
Загрејте уље, поквасите руке и обликујте мале пљескавице. Пеците са обе стране на нешто јачој ватри, али не превише јакој да не изгоре около. Печене пљескавице слажите на убрус па послужите.
domacirecepti.net