Посне пуњене паприке на Хиландарски начин: Оригинално јело које може употпунити вашу трпезу

За ово јело потребно вам је:
6 сувих црвених паприка
3 празилука или једна средња главица лука
100гр крупно млевених ораха
1 шољица пиринча
Зачини по укусу:
со
бибер
алева паприка
вегетаПоступак:
Пропржите кратко празилук (или ситно сецкани лук) на мало уља, а затим додајте млевене орахе. Пржите све заједно још 2-3 минута и затим у то додајте опран и очишћен пиринач. Све заједно пржите још 1 минут, па у то додајте зачине по укусу и крчкајте још 2 минута на тихој ватри.
За то време оставите суве паприке да одстоје у топлој води, да би се лакше напуниле. Водите рачуна да, приликом пуњења, паприке не напуните до врха како вам фил не би исцурио. Напуњене паприке поређајте у шерпу, долијте мало воде (па по потреби доливајте још ако испари) и крчкајте на тихој ватри док пиринач не буде скуван. Након тога, запеците паприке у рерни претходно загрејаној на 200 степени. Пред крај печења полијте их уљем које сте претходно пропржили са алевом паприком.

Ове паприке су подједнако укусне и топле и хладне, па их можете јести како год да се вама више допада.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...