Sa manastirske trpeze: Posne makarone sa tunjevinom gotove za desetak minuta

Posne makarone sa tunjevinom – napravite lako ovo brzo, posno jelo, idealno za dane posta i one kada nemate vremena da boravite u kuhinji duže od pola sata!

Sastojci:

  • 300 gr posnih makarona ili  špageta,
  • kuvani paradajz ili 100 gr kečapa,
  • 1-2 glavice crnog luka,
  • 2 konzerve tunjevine,
  • ulje,
  • so,
  • peršunov list ili list nane.
Pročitajte i  Počeo je Vaskršnji post: Postom čovek vežba velikodušnost i olakšava telo i duh od mraka i debelosti

Priprema:

Luk iseći sitno i propržiti na zagrejanom ulju da omekša. Paradajz i malo kečapa dodati u luk. Skloniti s vatre kada postane malo gušće i ostaviti da se prohladi (može se dodati kašika brašna). Ocediti ulje iz tunjevine, izmešati je sa paradajzom i lukom. Makarone skuvati u posoljenoj vodi. Ocediti ih i isprati hladnom vodom i preko dodati spremljeni prilog. Može se odozgo staviti seckani peršunov list ili list nane.

Pročitajte i  Posna pita sa tikvicama i šampinjonima: Obradujte svoje telo zdravim obrokom

Prijatno!