POSNI KROMPIR PIRE: Intenzivan ukus savršeno kremastog pirea

 

Budući da se posni krompir pire pravi bez dodataka mleka i margarina najbitnije je da ga dobro začinite, kako bi ukus bio intenzivniji.

posni pire

Za posni krompir pire vam je potrebno: 

  • 0,5 kg belog krompira
  • 1,l vode
  • ½ dl ulja
  • malo soli
  • 3 manja čena belog luka
  • sveža mirođija
  • biber u zrnu

Priprema:

Oljuštite krompir, dobro ga operite i iseckajte ga na četvrtine. Posolite vodu i u nju dodajte krompir i nekoliko zrna bibera. Kuvajte sve zajedno na blagoj vari dok krompir dobro ne omekša.

Za to vreme izgnječite 3 čena belog luka i sitno iseckajte mirođiju.

Kada krompir bude gotov, ocedite ga od vode, a zatim ga gnječite uz dodavanje ulja i belog luka. Pobiberite ga sveže mlevenim biberom, a zatim opet sve izgnječite. Obavezno probajte pire kako biste utvrdili da su ukusi dobro izmešani i podešeni.

Na kraju krompir pire pospite svežom mirođijom i poslužite ga dok je još topao kao dodataj jelu.

pire krompir

 Napomena:

U posni krompir pire možete staviti i komadić posnog margaina i sojino mleko.

 

 

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...