Посни мињони: Засладите викенд феноменалним слаткишем

За кору:
– 280 грама брашна
– 12 кашика шећера
– 10 кашика млевених ораха
– 2 децилитра киселе воде
– 1 децилитра уља
– рендана кора једне поморанџе
– кесица прашка за пециво

Све састојке измешајте, смесу сипајте у папиром за печење обложен плех (користите мањи четвртасти плех) и пеците на 200 степени око 20 минута. Оставите да се кора охлади па филујте следећим филовима.
За први фил је потребно:
– 250 грама маргарина
– 100 грама шећера у праху
– 100 грама посног кекса
– 1 кесица ванил шећера
– мало рума (по жељи)
Пенасто умутите маргарин са шећером у праху па додајте кекс и мало рума (по жељи) па премажите кору.
За други фил је потребно:
– 200 грама млевених ораха
– 200 грама шећера
– 100 грама посне чоколаде
– 1 децилитра воде
Скувајте сируп од шећера и воде па прелијте орахе и додајте ломљену чоколаду и добро промешајте да се чоколада истопи. Кад се смеса охлади филујте преко првог фила и оставите да се колач стегне. Охлађен колач сеците на коцке жељене величине , прелијте глазуром од чоколаде (100 грама чоколаде истопите са 3 кашике уља) и декоришите по жељи.
raznajela.blogspot.rs

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...