Pohovano, a posno: Hrskavi karfiol oduševiće sve ukućane izvanrednim ukusom

0
4438

Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kuhinji, a pripremljeni pohovani karfiol na ovaj način oduševiće sve ukućane.

Sastojci: 1 glavica mladog karfiola, 40-50 grama prezli, ulje, 200 grama brašna, so, suvi začin, 1/4 kesice praška za pecivo, 1/4 l kisele vode

Priprema:

Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina. U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke. Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.

Pročitajte i  Staro srpsko jelo na kašiku: Juneći krompir paprikaš daje snagu i čuva imunitet

Prijatno!

Izvor: Lepaisrećna

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime