Поховано, а посно: Хрскави карфиол одушевиће све укућане изванредним укусом

Карфиол пружа много могућности за импровизацију у кухињи, а припремљени поховани карфиол на овај начин одушевиће све укућане.

Састојци: 1 главица младог карфиола, 40-50 грама презли, уље, 200 грама брашна, со, суви зачин, 1/4 кесице прашка за пециво, 1/4 л киселе воде

Припрема:

Обарити главицу карфиола са мало сувог зачина. У брашно додати суви зачин, со, прашак за пециво, киселу воду и направити масу као за палачинке. Ставити доста уља у шерпу (као за посне крофне) и кад се добро загреје спуштати у њега цветиће од бареног карфиола које смо претходно умочили у брашно помешано са сољу, затим у масу за поховање, па у презле.

Pročitajte i  Специјалитет са севера Србије: Војвођанска гулаш чорба по рецепту наше читатељке

Пријатно!

Извор: Lepaisrećna

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...