Posni ručak koji će vas raspametiti! Krompir sa podvarkom, može se spremati i sa kiselim i sa sklatkim kupusom

0
860
Foto: Jutjub/printskrin

Sezona je kiselog kupusa, ali i Božićnog posta, a ovim ručkom ste obuhvatili sve. Ispržite krompir, pa mu dodajte podvarak. Ne postoji osoba kojoj se neće dopasti. Odlično posno jelo koje možete da poslužite sa pečenim paprikama ili ajvarom. Takođe, ovo jelo možete da pripremite i sa slatkim kupusom.

Sastojci:

Pročitajte i  Staro srpsko jelo na kašiku: Juneći krompir paprikaš daje snagu i čuva imunitet

700 g krompira
maslinovo ulje
2 manja crna luka
oko 500 g podvarka
ruzmarin (po vašem ukusu)

Priprema:

Isecite krompir na kriške, a zatim te kriške prepolovite. Na maslinovom ulju propržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim dodajte krupnije seckan crni luk. Dodajte podvarak i pržite sve zajedno nekih 15-20 minuta. Začinite ruzmarinom, posolite i pobiberite.

Pročitajte i  "Pismo majci" Sergeja Jasenjina nateraće vam suze na oči: "Jesi l' živa, staričice moja?"

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime