POSNO JELO OD POVRĆA: Grašak sa pečurkama i peršunom

0
790

Za pripremu ovog jela vam je potrebno:

120 g šampinjona
600 g graška u zrnu
50 g ulja
kašika peršunovog lista
kašika mirođije
1 glavica crnog luka
biber, so

 

Priprema:

Na zagrejanom ulju i vodi dinstajte grašak dok ne omekša. Na malo ulja propržite seckani luk, oprane i iseckane pečurke i dinstajte dk ne omekšaju. Kada je grašak bude skoro gotov, pomešajte ga sa pečzrkama, posolite, pobiberite i nastavite da dinstate. Pre služenja, dodajte još seckani peršunov list i seckanu mirođiju.

Pročitajte i  Savršena za slavsku trpezu: Krem salata od piletine, kikirikija i susama

grašak

Izvor: Eparhija Šabačka

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime