Посно медено срце: Чоколадана и издашна посластица за дане поста!

За посно медено срце вам је потребно:

Тесто:

1,5 чаша шећера
150мл киселе воде
2 кашике џема
2 кашике какаа
2 чаше брашна
1 прашак за пециво
цимет (на врх кашичице)

Глазура
150гр чоколаде за кување
комадић посног маргарина или 2 кашике уља

Фил
џем

Припрема:

Помешајте све састојке за тесто и сипајте у добро науљан плех. Рерну загрејте на 180 степени и тесто пеците око 20 минута.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Kада тесто буде печено, док је још топло, премажите га са џемом.
Тако премазан колач оставите да се охлади 10 минута, а затим га прелијте чоколадом коју сте претходно истопили на благој ватри са 2 кашике уља или са комадићем посног маргарина.

Kолач оставите да се охлади на собној температури, а након тога га ставите у фрижидер да би се чоколада потпуно стегла.
Можете га служити уз чај или црвено вино.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...