Posno medeno srce: Čokoladana i izdašna poslastica za dane posta!

Za posno medeno srce vam je potrebno:

Testo:

1,5 čaša šećera
150ml kisele vode
2 kašike džema
2 kašike kakaa
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
cimet (na vrh kašičice)

Glazura
150gr čokolade za kuvanje
komadić posnog margarina ili 2 kašike ulja

Fil
džem

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo i sipajte u dobro nauljan pleh. Rernu zagrejte na 180 stepeni i testo pecite oko 20 minuta.

Kada testo bude pečeno, dok je još toplo, premažite ga sa džemom.
Tako premazan kolač ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim ga prelijte čokoladom koju ste prethodno istopili na blagoj vatri sa 2 kašike ulja ili sa komadićem posnog margarina.

Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga ga stavite u frižider da bi se čokolada potpuno stegla.
Možete ga služiti uz čaj ili crveno vino.