Uz manastirski pirinač neće vam biti potrebno meso: Posno varivo koje se sprema lako i drži sitost

0
12617
Foto: Jutjub/printskrin

Potrebno: 1,5 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, 1 veća crvena ili zelena paprika, 10 crnih maslina, 1 šargarepa, 2 kašike paradajz pirea, 1 manja tikvica, 150 g pečuraka, so, 100 ml ulja, peršun, 1 kašika suve nane.

Priprema: Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost. U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.

Pročitajte i  Narodni običaji na Vidovdan: U noći uoči praznika događa se ČUDO, evo šta treba da udradite

Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu. Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.

Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Pospite odozgo iseckan peršun i služite.

Pročitajte i  GDE SE KRIJE ZAKOPANO SRPSKO BLAGO: Legende o zakopanom blagu popa Martina

bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime