Уз манастирски пиринач неће вам бити потребно месо: Посно вариво које се спрема лако и држи ситост

0
8400

Потребно: 1,5 шоља пиринча, 1 главица црног лука, 1 већа црвена или зелена паприка, 10 црних маслина, 1 шаргарепа, 2 кашике парадајз пиреа, 1 мања тиквица, 150 г печурака, со, 100 мл уља, першун, 1 кашика суве нане.

Припрема: Исперите пиринач у 7 вода и процедите га. Прелијте га врелом водом у односу 1:2 и оставите да ври, док не апсорбује течност. У посебној, већој посуди загрејте 80-100 мл уља и запржите редом исецкан лук, шаргарепу и паприку исечене на коцке и печурке исечене на кришке.

Pročitajte i  Srpska narodna imena najstarijeg porekla koja imaju prelepa značenja

Чим омекшају додајте маслине, тиквицу исечену на ситно и зачините са мало соли, а можете да додате и бибер по укусу. Додајте парадајз пире, а након што поврће омекша, додајте пиринач и промешајте.

Додајте зачине по укусу и чим је пиринач потпуно готов, склоните са рингле. Поспите одозго исецкан першун и служите.

Pročitajte i  Одакле води порекло наша традиционална капа шајкача: Изненађење за многе - није у питању Шумадија

bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име