На згради у којој је живео прерано преминули српски глумац Небојша Глоговац, у улици Страхињића Бана, постављена је спомен-плоча са ликом великог глумца.

На спомен-плочи стоји посвета “принцу глуме и чуду од човека”, као и стихови песме Душана Стојановића “Део светлости”. Иницијатива је потекла од студената једине класе коју је Глоговац водио, а плочу је по Стојановићевој замисли израдио уметнички дизајнер Драган Јовановић.

Pročitajte i  "У мени теку снажна индијанска и српска крв" Србин који је постао ИНДИЈАНСКИ ПОГЛАВИЦА: Од оца Србина научио да ради, од мајке индијанске принцезе да се бори

– Нас неколико смо пожелели да се захвалимо Небојши за све оно што је учинио, а везано је за уметност коју смо заједно стварали. Ти млади људи су, оних неколико месеци колико су имали привилегију, ишли код њега на часове у “Театар 78” – каже, за “Новости”, Стојановић. – Желели смо да се људи када прођу крај те табле сете њега и нечег лепог у свом животу, јер све оно што је Небојша радио имало је конотацију лепог.

Pročitajte i  Славни глумац био уверен да се никад неће женити, а ОНДА ЈЕ СРЕО СРПКИЊУ! Због ње се посвађао са ПОРОДИЦОМ, а своју децу учи да причају на српском

Спомен-плоче биће постављене и на Гундулићевом венцу и у Улици краља Бодина, а пошто кућа у којој је ту становао више не постоји, табла ће стајати на почетку улице.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име