На згради у којој је живео прерано преминули српски глумац Небојша Глоговац, у улици Страхињића Бана, постављена је спомен-плоча са ликом великог глумца.

На спомен-плочи стоји посвета “принцу глуме и чуду од човека”, као и стихови песме Душана Стојановића “Део светлости”. Иницијатива је потекла од студената једине класе коју је Глоговац водио, а плочу је по Стојановићевој замисли израдио уметнички дизајнер Драган Јовановић.

Pročitajte i  Укуси домаћих посластица из Caffe Chiara од сада доступни на Mister D

– Нас неколико смо пожелели да се захвалимо Небојши за све оно што је учинио, а везано је за уметност коју смо заједно стварали. Ти млади људи су, оних неколико месеци колико су имали привилегију, ишли код њега на часове у “Театар 78” – каже, за “Новости”, Стојановић. – Желели смо да се људи када прођу крај те табле сете њега и нечег лепог у свом животу, јер све оно што је Небојша радио имало је конотацију лепог.

Pročitajte i  Још једно чудо Светог Василија: Сведочанство о избављењу ђавоимане девојке на Острогу

Спомен-плоче биће постављене и на Гундулићевом венцу и у Улици краља Бодина, а пошто кућа у којој је ту становао више не постоји, табла ће стајати на почетку улице.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име