SVAKOGA POŠTUJTE: Biblija nas uverava da su stabilna društva i porodice izgrađene na poštovanju

0
1845

”Svakoga poštujte’‘ (1. poslanica apostola Petra 2, 17)
Poštovanje je postala zanemarena vrednost zadnjih nekoliko decenija. To je slučaj u gotovo svim nacijama. Mi živimo u ”Eri nepoštovanja” gde se sarkazam svakodnevno proslavlja i gde svako voli da čuje i vidi omalovažavanje nekoga, pogotovu poznatih autoriteta.

Ipak, Biblija jasno uverava da su stabilne porodice i samim tim stabilna društva, izgrađena oko i na POŠTOVANjU.

Biblija nas uverava da je od životne važnosti poštovati roditelje, poštovati državne autoritete i poštovati crkvene vođe. U poslanici Efescima žene su pozvane da poštuju svoje muževe. U 1. poslanici apostola Petra muževi su pozvani da poštuju svoje žene. I da bi bilo jasno da Bog ne želi da iko bude izuzet od poštovanja, zapisano nam je; ”Svakoga poštujte.”

Pročitajte i  Да ли је ГРЕХ ако човек не пости? Отац Гојко објаснио колико је пост значајан

Baš svako, nezavisno od svojih verovanja ili ponašanja, zaslužuje poštovanje.

Zašto?

1. Bog je tvorac svakog čoveka.

U Pslamu 8 stih 4 i 5 piše; ‘‘Šta je čovek te ga se opominješ ili sin čovečiji te ga polaziš (čuvaš)? Učinio si ga malo manjega od anđela, slavom i čašću venčao si ga.” Bog ne stvara đubre, niti otpatke. Ni za koga ne možemo reći da je bezvredan. Ljudi neprekidno čine pogrešne odluke, ali su Bogu i dalje dragoceni. Čak i osoba koja je najomraženija na svetu, voljena je od Boga.

Pročitajte i  Како се ослободити греха предака? Свештеник дао прецизно упутство да се решите ТЕРЕТА КОЈИ ВУЧЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈАМА

bog

2. Gospod Isus je umro za svakog čoveka.

Sveto Pismo nas uči; ”..propadljivim srebrom i zlatom ne iskupiste se iz svojega sujetnoga življenja…nego časnom krvlju Hrista, kao Jagnjeta neporočnog i bezazlenog.” (1. poslanica apostola Petra 1, 18 – 19). Vi možda ne cenite neke ljude, ali Bog ih ceni. Čak je rekao da je baš svaka osoba koju srećete dovoljno vredan da bi se za nju dao život.

Isus Hrist
Isus Hrist

3. Što god da daješ, to ćeš i da dobijaš. To je zakon žetve. Šta si posejao, to ćeš požnjeti.

Pročitajte i  Истинита прича о поруци патријарха Павла једној жени са Косова: "Нађите ту жену и доветите је мени..."

Ako hoćete biti poštovani, vi morate drugim ljudima ukazivati poštovanje. Sveto Pismo nam kaže; ”Ne varajte se, Bog se ne da obmanjivati; jer što čovek posije, ono će i požnjeti.” (Galatima 6, 7)

Biblija nas uči da je Bog Ljubav. Ako znate Boga, vi ćete svoj život ispunjavati ljubavlju. ”Koji ne ljubi, ne poznaje Boga; jer Bog je Ljubav.” (1. poslanica Jovanova 4, 8).

Ljubav uvek tretira druge ljude sa poštovanjem i pažnjom.

zetva

 

izvor:svetatrojica

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име