SVAKOGA POŠTUJTE: Biblija nas uverava da su stabilna društva i porodice izgrađene na poštovanju

0
879

”Svakoga poštujte’‘ (1. poslanica apostola Petra 2, 17)
Poštovanje je postala zanemarena vrednost zadnjih nekoliko decenija. To je slučaj u gotovo svim nacijama. Mi živimo u ”Eri nepoštovanja” gde se sarkazam svakodnevno proslavlja i gde svako voli da čuje i vidi omalovažavanje nekoga, pogotovu poznatih autoriteta.

Ipak, Biblija jasno uverava da su stabilne porodice i samim tim stabilna društva, izgrađena oko i na POŠTOVANjU.

Biblija nas uverava da je od životne važnosti poštovati roditelje, poštovati državne autoritete i poštovati crkvene vođe. U poslanici Efescima žene su pozvane da poštuju svoje muževe. U 1. poslanici apostola Petra muževi su pozvani da poštuju svoje žene. I da bi bilo jasno da Bog ne želi da iko bude izuzet od poštovanja, zapisano nam je; ”Svakoga poštujte.”

Pročitajte i  Molitva za bolesne: Pozovite Boga u pomoć i zamolite za ozdravljenje onih koji pate

Baš svako, nezavisno od svojih verovanja ili ponašanja, zaslužuje poštovanje.

Zašto?

1. Bog je tvorac svakog čoveka.

U Pslamu 8 stih 4 i 5 piše; ‘‘Šta je čovek te ga se opominješ ili sin čovečiji te ga polaziš (čuvaš)? Učinio si ga malo manjega od anđela, slavom i čašću venčao si ga.” Bog ne stvara đubre, niti otpatke. Ni za koga ne možemo reći da je bezvredan. Ljudi neprekidno čine pogrešne odluke, ali su Bogu i dalje dragoceni. Čak i osoba koja je najomraženija na svetu, voljena je od Boga.

Pročitajte i  Koren SRPSKE DRŽAVE oronuo kao ZAPUŠTENA KUĆA: Crkvu staru 200 godina jede ZABORAV

bog

2. Gospod Isus je umro za svakog čoveka.

Sveto Pismo nas uči; ”..propadljivim srebrom i zlatom ne iskupiste se iz svojega sujetnoga življenja…nego časnom krvlju Hrista, kao Jagnjeta neporočnog i bezazlenog.” (1. poslanica apostola Petra 1, 18 – 19). Vi možda ne cenite neke ljude, ali Bog ih ceni. Čak je rekao da je baš svaka osoba koju srećete dovoljno vredan da bi se za nju dao život.

Isus Hrist
Isus Hrist

3. Što god da daješ, to ćeš i da dobijaš. To je zakon žetve. Šta si posejao, to ćeš požnjeti.

Pročitajte i  Podsetimo se kako je patrijarh Pavle govorio o slavama: Slava je i imendan i rođendan, ali ne pojedinca, već cele porodice i plemena

Ako hoćete biti poštovani, vi morate drugim ljudima ukazivati poštovanje. Sveto Pismo nam kaže; ”Ne varajte se, Bog se ne da obmanjivati; jer što čovek posije, ono će i požnjeti.” (Galatima 6, 7)

Biblija nas uči da je Bog Ljubav. Ako znate Boga, vi ćete svoj život ispunjavati ljubavlju. ”Koji ne ljubi, ne poznaje Boga; jer Bog je Ljubav.” (1. poslanica Jovanova 4, 8).

Ljubav uvek tretira druge ljude sa poštovanjem i pažnjom.

zetva

 

izvor:svetatrojica

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime