POVRATAK MLADIH NA SELO: Grad Loznica kupuje kuće mladim bračnim parovima koji žele da žive na selu

0
2041

Da selo ne bi ostalo pusto, pobrinule su se gradske vlasti Loznice. Mladi bračni parovi, koji žele da žive na selu, do 21. decembra mogu konkurisati za bespovratnu novčanu pomoć za kupovinu seoske kuće sa okućnicom do 50 ari. Takvu pogodnost nudi grad Loznica, a prednost imaju prosvetni i zdravstveni radnici, poljoprivredni inženjeri i tehničari, kao i veterinari.

selo

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Iz lozničke gradske kase za ovu namenu biće izdvojeno pet miliona dinara, na osnovu odluke koju je donela Skupština Loznice sa namerom da ojača podsticajne mere za razvoj poljoprivrede i pomogne porodicama sa decom, piše Blic.

Uslovi koji mladi bračni parovi moraju da ispune su sledeći –

U gradskoj upravi Loznice objašnjavaju da se ti mladi ljudi neće baviti poljoprivrednom već će raditi posao u svojoj struci, a koliko domaćinstvo će dobiti odrediće okolnosti.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Svaki bračni par može dobiti maksimalno milion dinara pomoći, a jedan od uslova da učestvuju na konkursu je da supružnici imaju najviše 40 godina u trenutku podnošenja prijave.

Konkurs predviđa da jedan supružnik najmanje tri godine neprekidno ima prijavljeno prebivalište na teritoriji grada, da bračna zajednica traje najmanje godinu dana, da nisu vlasnici ili suvlasnici nepokretnosti. Potpisivanjem ugovora supružnici se obavezuju da će stanovati i da kuću neće otuđiti u periodu od 20 godina.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име