Повратак редовним прегледима пацијената: Амбуланте у Рајковићу и Бањи Врујци спремно чекају своје кориснике

0
228

 

Након годину дана тешке борбе са корона вирусом, лекари ће поново почети са радом у амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци потврђено је из мионичког Дома здравља. Доктори ће са редовним прегледима почети у понедељак 28 јуна. А грађани који се лече у овим амбулантама више неће морати да долазе у Дом здравља у варош, већ ће им медицинске услуге бити пружене у најближој здравственој станици. Амбуланте су радиле повремено, када су дежурале медицинске сестре и средом када је организована вакцинација, док ће од понедељка радити у пуном саставу.

Више од годину дана медицински радници су били на првој линији фронта у борби приотив корона вируса и за то смо им захвални. Захваљујући одговорном понашању, поштовању прописаних мера и имунизацији полако се све враћа устаљеним животним токовима. Један од приоритета је обезбеђивање квалитетне здравствене заштите у свим деловима наше општине. Од понедељка ће то бити и реализовано повратком лекара у амбуланте у Бањи Врујци и Рајковићу – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Pročitajte i  Понос вароши: Пензионери из Мионице најбољи фудбалери на Мини олимпијади одржаној у Ваљеву

Јанковић је истакао да је вакцинација изузетно значајна како би се окончала пандемија корона вируса и апеловао на све грађане да се вакцинишу.

– Значај вакцинације је огроман. Вакцине су нам помогле да већ дуже време у Мионици немамо заражених. Одговорност и солидарност су кључни за развој наше Мионице.

Због потребе за медицинским особљем у Ковид амбуланти, лекари, медицинске сестре и помоћно особље из Рајковића и Врујаца били су премештени у мионички Дом здравља. Од проглашења пандемије у Мионици је оболело укупно 1.616 пацијента а излечено је 1.573 лица, а укупно дато 5.018 прве и друге дозе вакцина свих произвођача. Вакцинација у мионичкој општини обавља се на три вакцинална пункта и то у вароши Мионица, Бањи Врујци и Рајковићу.

Pročitajte i  До новог дома на селу: Велика прилика за младе Мионичане

Општина Мионица показала је бригу о својим грађанима и томе сведочи чињеница да је подељено више од 1.300 витаминских пакета за лица која су оболела од короне.

Јанковић је заједно са председницом Владе Аном Брнабић и министром Златибором Лончаром, министарком Даријом Кисић Тепавчевић обишао вакциналне пунктове у мионичкој општини. А са министарком Маријом Обрадовић и државним секретаром Мирсадом Ђерлеком уручио је и витаминске пакете вакцинисаним грађанима у Мионици. Такође, општина је обезбедила превоз свима којима је био неопходан за одлазак на вакцину и ревакцину.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име