Holivudske zvezde pravoslavne vere: Poznate ličnosti koje slave naš Božić

0
13383
Neke od najpoznatijih holivudskih zvezda slave pravoslavni Božić. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera.
1.Kim Kardašijan
Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvezda je čak na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.
kim
2.Naomi Kembel
Ova lepotica rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.
naomi
3.Tom Henks
Slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je naterala da pređe u pravoslavnu veru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije. “Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca”, rekao je Tom.
Pročitajte i  Turistički cvet: Glasanje za dobitnike priznanja ove godine biće i onlajn

2009 Armed Forces Inaugural Committee

4.Džejms Beluši
Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

belusi
Džejms Beluši, foto: wikipedia

Pročitajte i  Samo 1 čen belog luka čini čudo za vaš organizam: Evo šta sve leči i kako ga treba konzumirati


5.Dženifer Eniston

Dženifer Eniston, glumica, je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Enistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

 

JenniferAnistonHWoFFeb2012

6. Dejvid Gahan

Pevač grupe “Depeche mode” Dejvid Gahan je preuzeo pravoslavnu veru od svoje supruge Dženifer Skilaz.

Pročitajte i  OBIČAJI NA VAVEDENjE PRESVETE BOGORODICE: Sutra je veliki praznik žena, a svaka treba da uradi OVO NA DAN SVOJE ZAŠTITNICE

david gahan

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime