Sastojci: 1 šolja brašna, 3 jaja, 5 kašika šećera, 1 kašičica limuntusa, šolja vrele vode, kašičica sode bikarbone, 2 kašike ulja, kesica vanilin šećera, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, vanilin šećer i brašno. Dobro promešati i dodati sodu, limuntus i toplu vodu. Pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Pročitajte i  Punjeni krompiri zapečeni u rerni: Magičan obrok koji nestaje sa tanjira za tili čas

Nakon toga stavite u rernu i pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-braon boju ili testirajte čačkalicom – kad probodete testo, a na čačkalici ne ostane testo, kolač je gotov.

Kad se malo ohladi, obilno pospite šećerom u prahu, ako želite dodajte i rendanu koru narandže. Kolač treba da odstoji bar 30 minuta pre nego što ga servirate.

Pročitajte i  Do sočnog i mekanog meso u samo tri koraka: Zlata vredni saveti za najbolje domaćice

bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime