Састојци: 1 шоља брашна, 3 јаја, 5 кашика шећера, 1 кашичица лимунтуса, шоља вреле воде, кашичица соде бикарбоне, 2 кашике уља, кесица ванилин шећера, шећер у праху за посипање.

Припрема: Умутити јаја са шећером. Додати уље, ванилин шећер и брашно. Добро промешати и додати соду, лимунтус и топлу воду. Помешати и оставити да одстоји 10 минута.

Pročitajte i  Обичаји на Крстовдан које сваки Србин треба да испоштује

Након тога ставите у рерну и пеците на 200 степени док не добије златно-браон боју или тестирајте чачкалицом – кад прободете тесто, а на чачкалици не остане тесто, колач је готов.

Кад се мало охлади, обилно поспите шећером у праху, ако желите додајте и рендану кору наранџе. Колач треба да одстоји бар 30 минута пре него што га сервирате.

Pročitajte i  Мали Божић и његови обичаји: Ево шта се ОБАВЕЗНО ради на овај дан, а које радње су СТРОГО забрањене

bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име