Kако правилно украсити јелку: Овим практичним саветима привуците хармонију и богатсво у ваш дом!

0
6074

Ево како да новогодишњу и божићну декорацију уредите тако да вам ствара позитивну енергију у дому! Време празника зна да буде и стресно, како за кућни буџет тако и због припрема и еуфорије. Уредите ваш дом божићном декорацијом тако да вам ствара САМО позитивну енергију.

Уколико мислите да је потпуно свеједно где ћете ставити новогодишњу јелку и како ћете је украсити, варате се! Најбољој хармонији у вашем дому допринеће ако јелку будете ставили баш у ове делове вашег дома!

Зимзелено дрвце симболизује дуговечност и пријатељство, а троугласти облик новогодишње јелке сматра се симболом „ватре“ . Горњи леви угао ваше куће сматра се „површином богатства“, а троугласти облици и предмети састављени од дрвета су нарочито снажни. Постављање јелке на овом месту ће да привуче богатство и просперитет у ваш дом.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Такође, добра места за новогодишње јелке су генерално сви углови вашег дома или централни део куће, где ће да се стабилизује енергија током ове ужурбане сезоне.

Kако је правилно украсити, а да нам не ремети позитивну енергију?

У случају да сте јелку поставили на север, украсите је стакленим декорацијама плаве, беле, сребрне и златне боје. Јелка на западу или северозападу би требало да буде у белим, сребрним, златним и жутим тоновима, а никако црвеним. У случају да се јелка налази у југозападном или североисточном делу дома, повољне су декорације у жутим и црвеним тоновима и пуно керамичких украса, док се бела и сребрна боја не препоручују.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Kако бисмо допринели квалитетнијој повезаности породице, пожељно је да сваки члан постави барем један украс на јелку будући да тим чином поставља и своју личну енергију.

Ево на којим местима НИKАKО није добро поставити јелку –

Ипак, није добро ако јелку поставите на предњи улаз, или преблизу вратима. Затим у ходнику или соби где може да блокира пролаз, у подручју где ће да омета проток животне енергије или превише близу извора топлоте или камина, где може да изазове пожар или да се осуши брже.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

За постизање позитивног расположења генерално у празничном декору куће користите пуно тамнозелене боје. У дому је присутна превелика количина енергије ватре (запаљене свеће, свеприсутна црвена боја и украсна расвета) која доприноси свађама и нервози, а тамнозелена боја је успешно упија. Зимзелене гранчице, венчићи, декорације и зелени столњаци одлично балансирају енергију простора.

За пријатну атмосферу свакодневно запалите арома лампицу с уљима мандарине, поморанџе, лимуна или цимета.

Дневне.рс

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име