Прави се за САМО САТ И ПО: Најукуснији џем од смокви пун је витамина и минерала

САСТОЈЦИ ЗА ПЕKМЕЗ ОД СМОKВИ:

5 кг свежих смокви
250 г шећера
1 ванилин шећер
150 г меда
нарендана корица од три наранџе
2 кашичице цимета у праху (по жељи)
1 кашичица лимунске киселине у праху
ПРИПРЕМА ПЕKМЕЗА ОД СМОKВИ:

1. На лаганој ватри растопите шећер док не добије златножуту боју, а затим додајте мед.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

2. Смокве исечене на четвртине додајте у смесу шећера и меда и наставите да их кувате на лаганој ватри 90 минута.

3. Kада добијете кашасту смесу, додајте наррендану корицу наранџе, цимет, ванилин шећер и лимунску киселину. Све заједно кувајте још 30-ак минута.

4. Док се пекмез кува, припремите чисте тегле за пуњење. Темељно их оперете, осушите и ставите у рерну 15 минута на 120 степени због дезинфекције.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

5. Пекмез полако сипајте у вруће тегле, добро затворите и окрените теглице наопачке неколико минута, а затим вратите у нормалан положај и оставите да се охладе.

Пријатно!

Stil.Kurir

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...