Предавање за све мионичке сточаре о примени нових технологија у млекарству

0
82

Пољопривреда је уз туризам један од најважнијих развојних приоритета Мионице. Под покровитељством општине у Културном центру је за мионичке пољопривреднике организовано предавање о развоју млекарства. Предавање је одржао доктор биотехнологије Драгомир Јеремић, некадашњи професор на Универзитету у Бечу.

Такође, свим учесницима бесплатно су уручена и ротациона светла и троуглови од Савета за безбедност саобраћаја Мионице.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић оценио је ово предавање као веома корисно за пољопривреднике.

Pročitajte i  Амбициозна студенткиња из мионичког села пример младим генерацијама: Бојана учи, бави се ратарством и пчеларством

– Наш крај је пољопривредни крај. Аграром се бави трећина Мионичана. Имамо 1.960 газдинстава. И зато морамо улагати у пољопривреду. Кроз програме које општина реализује, а уз помоћ Министрства пољопривреде опредељено је 16.8  милиона динара за подстицај и развој пољопривреде у општини Мионица – рекао је Јанковић.

Доктор биотехнологије Драгомир Јеремић говорио је о могућностима и потенцијалима унапређења млекарства кроз примену нових технологија и другачију, побољшану исхрану.

Pročitajte i  У Мионици обележена Зелена недеља: Преко 1000 ђака и предшколаца учествовало у бројним акцијама

– Сигуран сам да ће данашње предавање помоћи нашим млекарима да унапреде своју производњу. Настојимо да организујемо што више предавања за наше пољопривреднике како бисмо имплементирали све нове технологије и методе. Само ове године 20 младих пољопривредника из Мионице је добило је по 1.5 милиона динара за развој пољопривреде – казао је Јанковић.

Pročitajte i  Министарка др Дарија Кисић и председник општине Мионица Бобан Јанковић посетили породицу Јаковљевић: Уручили вредне поклоне за нову кућу

Општина Мионица је у последње три године уложила 20 милиона динара за јачање и унапређење пољопривреде и сеоских домаћинстава. У истом периоду, мионички пољопривредници су остварили право на више од 116 милиона динара кроз програме ресорног министарства.

Предавање у Мионици за све сточаре: Упознати са свим предностима нове технологије која се користи у млекарству

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име