Акција се наставља: Председник општине Мионица уручио дечија седишта и колица родитељима мионичких беба

0
822

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је у понедељак 16. децембра у сали Скупштине општине свечано уручио дечија ауто седишта и колица родитељима мионичких беба које су рођене у протекла четири месеца. Такође, из буџета општине Мионица породиљама је обезбеђена и једнократна новчана подршка у износу од по четрдесет хиљада динара.

-Улажемо велике напоре да обезбедимо што боље услове за живот наших суграђана, а деца су нам увек на првом месту. Сви смо поносни због чињенице да ће се у 2019. години, први пут након неколико година, на подручју општине Мионица родити више од 100 беба. Принове су ове године стигле у 102 домаћинства, а до 31. децембра број новорођених беба ће се сигурно још повећати-нагласио је Јанковић.

Општина Мионица још од почетка 2017. године обезбеђује бесплатна дечија ауто седишта у оквиру активности Савета за безбедност саобраћаја општине Мионица. До сада је подељено преко 200 безбедносних система за децу, а на иницијативу председника општине Мионица од почетка 2019. акција је проширена и на поделу бесплатних колица за бебе.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручује вредан поклон мами Мионичке бебе

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име